Vil du bli BarnehageKompis?

kompis-logoHvordan er det å jobbe i barnehage? Det har vi i Betel barnehage lyst til å vise deg som er gutt og går på ungdomsskolen! Gjennom prosjektet BarnehageKompis gir vi deg mulighet til å være i barnehagen fire dager i vinterferien. Disse dagene skal du få være med på aktiviteter sammen med barna – det vil si: leke mye! Du vil få et honorar for deltakelsen.

Hvorfor? Bare 1 av 10 som jobber i barnehage i Norge er menn. Vi syns det er rart, og vil gjerne vise frem hvordan det er å jobbe i barnehage til gutter i Klæbu. Du skal jo snart velge hva du vil utdanne deg til, og her er din mulighet til å finne ut om barnehage er noe for deg.

Hvordan blir du BarnehageKompis? Alle gutter på Klæbu ungdomsskole kan søke. Du må sende en jobbsøknad og gjerne en CV innen 11.februar. Tirsdag 16. eller onsdag 17.februar vil vi kalle inn til intervju, og de som får bli BarnehageKompis får være i barnehagen 23.-26.februar fra kl 0830-1430.

Send søknad til barnehage@betelklabu.no eller lever den på Betel barnehage. Har du eller foreldre/foresatte spørsmål? Send e-post eller ring styrer Paal Christian Bjønnes på 46968959. Du må ha godkjenning fra foreldre/foresatte for å søke.

Vi gleder oss til å få søknaden din! Husk frist: 11.februar

Bakgrunnsinformasjon
Prosjektet BarnehageKompis er gjennomført i flere runder tidligere i Klæbu, og andre steder i landet der prosjektet kalles «Lekeressurs». Prosjektet støttes økonomisk av Fylkesmannen.

Nytt i denne omgang er at det forskes på prosjektet. Forskningsprosjekt «Lekeressurs» er et samarbeid mellom Østlandsforsking, Likestillingssenteret på Hamar, DMMH og praksisfeltet. Formålet med prosjektet er å se nærmere på tiltaket «Lekeressurs», også kalt «Barnehagekompis», som er iverksatt flere steder i landet for å få flere menn til barnehagen. Ved å samarbeide med ungdomsskoler i nærområdet, rekrutterer barnehager gutter som lekeressurser i en kortere periode i barnehagen, guttene får noe kompensasjon for arbeidet. Hensikten er å gi guttene innblikk i arbeidet i barnehagen og lyst til å utdanne seg til en jobb i barnehagen. I dette prosjektet skal forskere jobbe sammen med deltakende barnehager for å utvikle og spre tiltaket. Prosjektet er et RFF-finansiert innovasjonsprosjekt hvor formålet er å utvikle et allerede godt etablert rekrutteringstiltak for menn/gutter til å jobbe i barnehagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *